Nivåer / Levels

Vi tilbyr følgende nivåer innen sjangeren ballett:

Ballett nybegynner
Nivået på ballett nybegynner skal være slik at man kan begynne uten noen tidligere erfaring, men også er utfordrende for de med noe tidligere danseerfaring. Det forventes at elevene gjør en god innsats for å bli kjent med sjangeren og teknikkene. Fokuset i dette kurset vil være å bygge opp teknikken som trengs for videre utvikling. 

Ballett litt øvet
På ballett litt øvet forventes det at eleven har danset ballett tidligere, og kjenner til de grunnleggende teknikkene. Fokuset i timene vil være å bygge videre på teknikkene for å kunne utvikle seg teknisk, og for å bli komfortabel med de grunnleggende teknikkene. 

Ballett øvet
På øvet kreves det at eleven er kjent med klassisk ballett på høyere nivå fra før og bør inneha god teknikk i stilen. Fokuset vil være mer rettet mot uttrykk enn på litt øvet og nybegynner og mot å utvikle dansernes teknikk. Her vil ikke elementære trinn bli forklart i detalj og det forventes at eleven forstår terminologien som blir brukt.  

Felles for alle nivåene
Det forventes også at det utøves god disiplin, for eksempel at det ikke snakkes mer enn nødvendig i timene. Langt hår skal settes opp i topp og man bør bruke tettsittende klær slik at instruktøren lett kan korrigere feil. Vi anbefaler å bruke ballettsko, men sokker er ok hvis du ikke har.

 

Vi tilbyr dessverre ingen timer med tåspiss.

OBS: Nivåforklaringene er veiledende. Om du er usikker på hvilket nivå du burde gå på er det mulighet for å spørre instruktørene på den timen du deltar på under prøveukene.