Nivåer / Levels

Vi tilbyr følgende nivåer innen sjangeren hip hop:

 

Hip hop nybegynner
Hip hop nybegynner er en time som er åpen for alle. Det stilles ingen krav om tidligere danseerfaring på dette partiet. I timene vil fokuset være rettet mot grunnleggende hip hop-steg og det å bevege seg til musikk. Typiske fokusområder i denne timen er grunntrinn, bounces, isolasjoner og kontakt med gulv. Vi starter med det grunnleggende og jobber oss oppover. Målet er at eleven skal oppleve danseglede og økt mestring av dansestilen hip hop. Dersom du har lyst til å prøve noe nytt eller friske opp gamle ferdigheter, er hip hop nybegynner et velegnet parti for deg.

Hip hop litt øvet
Hip hop litt øvet er en time som er tilpasset de som har danset noe hip hop tidligere. For å være med på dette partiet forventer vi 2 års erfaring innen hip hop, eller at du har blitt anbefalt av en instruktør å flytte et nivå oppover. I denne timen bygger vi videre på det en lærer i nybegynnertimene. Dette betyr at vi krever basiskunnskaper innen grunntrinn, samt evnen til å lære nye grunntrinn relativt raskt. Elevene burde være kjent med ulike bevegelseskvaliteter og ha en viss musikalitet. På hip hop litt øvet vil vi ha fokus på grunntrinn med høyere vanskelighetsgrad og ulike variasjoner av grunntrinn. I tillegg fokuserer vi på koordinasjon, improvisering, musikalitet og uttrykk. Målet er mestring av dansestilen hip hop. Vi ønsker å skape danseglede og at elevene skal utfordre seg selv.

Hip hop øvet
Hip hop øvet er en time som er tilpasset de som har danset mye hip hop. For å være med på dette partiet forventer vi 3 års erfaring (eller mer) innen hip hop, eller at du har blitt anbefalt av en instruktør å flytte et nivå oppover. I øvet-timene forventes det at elevene har bred kunnskap innen grunntrinn samt meget god musikkforståelse og koordinasjon. Det er krav om evne til innlevelse og vite forskjellen på når trinn skal gjøres med egen stil eller etter koreografens ønsker. På øvet-timene vil elevene få individuelle tilbakemeldinger under timene for å sikre utvikling av egne ferdigheter. Under denne timen vil en danse flere ulike hip hop-stiler.

Hip hop avansert
Hip hop avansert er en klasse som er tilpasset de med solid bakgrunn innenfor hip hop-sjangeren. Det forventes at man mestrer ulike typer hip hop og at man raskt plukker opp koreografi. For å gå på dette partiet må man ha solid mestring innen grunntrinn, bevegelseskvalitet, musikkforståelse og uttrykk. Det vil være fokus på å videreutvikle hver enkelt elev på denne klassen. Hip hop avansert vil ha egen opptaksprøve under prøveuka. Hvis du ønsker å delta på hip hop avansert må du være med på opptaksprøven denne uka. Opptaksprøven vil fungere som en vanlig time med undervisning. 

OBS: Nivåforklaringene er veiledende. Om du er usikker på hvilket nivå du burde gå på er det mulighet for å spørre instruktørene på den timen du deltar på under prøveukene.