Lindy hop

Lindy Hop er en internasjonal swingdans som spenner fra flytende slow-dansing til rå akrobatikk. Lindy Hop regnes som den originale swingdansen, og har inspirert til utviklingen av en rekke andre swingdanser som Jive, Boogie Woogie og West Coast Swing med flere. Er du ute etter en dans som gir både danseglede og utfordringer fra første trinn, kan vi med god samvittighet anbefale Lindy Hop. Med Lindy Hop i dans-repetoaret ditt stiller du også svært godt forberedt om du senere skulle ønske å lære deg noen av de andre swingdansene.

Lindy hop

Høst 2020 

Det vil bli gjennomført kurs i Lindy Hop dette semesteret, men det vil bli et alternativt opplegg uten kontakt mellom danserne. 

Lindy Hop-gruppen vil dette semesteret tilby to ulike klasser:

1. Solo teknikk-klasser: I disse timene vil vi utforske solodans til swingmusikk. Vi skal innom temaer som fotarbeid, musikalitet, rytme og improvisasjon, og du vil også lære ulike steg som kan brukes i både solodans og Lindy Hop. Målet med disse timene er at hver og en av oss skal kunne sette våre egne særpreg på swingdansen! 

  • Tid: 20:10-21:20, mandager
  • Sted: Gløshaugen, Sal 3

2. Solorutiner (koreografier), i samarbeid med Boogie-Woogie: I disse timene vil vi lære bort kjente koreografier som fremdeles brukes på festivaler og ulike swing-sammenkomster rundt om i verden. Dette er blant annet «the Shim Sham», «Shim Sham Variation (Al and Leon)”, “the Tranky Doo” og “the Big Apple”.

  • Tid: 19:40-20:40, torsdager
  • Sted: Gløshaugen, Sal 1

 

Lindy Hop er sosialt

Vi legger stor vekt på det sosiale miljøet rundt dansen, og arranger sosiale tilkomster minst én gang i uka der vi danser, spiser kake og har det gøy.

 

Lindy Hop gir glede

I Lindy Hop kan man på alle nivåer finne den perfekte balansen mellom mestring og utfordringer. Allerede etter noen få timer med kurs man lært nok til å føle ekte danseglede som holder seg i mange år. Det finnes alltid noe nytt å lære og det blir ikke kjedelig.

 

Lindy Hop har fast struktur men gir i tillegg mye frihet

Det finnes en del faste strukturer i Lindy Hop som setter rammen for dansen, men samtidig er det mye plass for improvisasjon enten sammen med sin partner, eller solo. Særlig som erfaren danser finnes det masse muligheter å utvikle en egen dansestil. 

 

Lindy Hop er uformell og lekende

I Lindy Hop legges det stor vekt på danseglede. Dansen er veldig lekende og man kan gjerne finne på sine egne turer og variasjoner.

 

Lindy Hop er dans med stor musikalsk frihet

Lindy Hop danses mye til swingjazz-musikken som ble spilt i danseklubbene i Harlem, New York, på 1920- og 1930-tallet. Tempoet på musikken varierer fra svært rolig blues-swing (75 BPM) til svært rask swingmusikk (opp i mot 300BPM!). Dette gjør dansen til en dans som kan danses til så å si alle tempo, noe som gjør den meget anvendelig. 8-takt kan regnes som grunnrytmen, men det danses mye til 6-takt og andre rytmer også. I Lindy Hop fokuseres det mye på rytmisk variasjon i dansen, noe som kan gjøre det mer utfordrende, friere og artigere enn andre dansestiler som har en mer låst rytme. Se videoen lenger ned og legg merke til hvordan danserene bruker musikken!

 

Lindy Hop er en internasjonal dans

Lindy Hop danses i hele verden og mange dansere drar på internasjone workshops. Det er ofte flere fra Trondheim som reiser sammen til workshops og Lindyfester i hele Europa. Der møter man nye venner og lærer fra de beste i verden. Her kan du f.eks. se en video fra februar 2018 av hvordan det ser ut i en jam-sirkel på en av festene til en av de største workshop'ene i Norge - Winter Jump!

 

Så, hvordan ser Lindy Hop ut?

Her kan du se et eksempel på hvordan denne lekne, morsomme dansen ser ut!

 

Community Facebook Page

Visit our Facebook page to take part in the social community and be up to date with our events!