Lindy hop

Lindy Hop er en internasjonal swingdans som spenner fra flytende slow-dansing til rå akrobatikk. Lindy Hop regnes som den originale swingdansen, og har inspirert til utviklingen av en rekke andre swingdanser som Jive, Boogie Woogie og West Coast Swing med flere. Er du ute etter en dans som gir både danseglede og utfordringer fra første trinn, kan vi med god samvittighet anbefale Lindy Hop. Med Lindy Hop i dans-repetoaret ditt stiller du også svært godt forberedt om du senere skulle ønske å lære deg noen av de andre swingdansene.

Lindy hop

English: Sometimes hailed as the "original swing dance", Lindy Hop is a fun and social dance which can vary from a slow flowing dance to amazing acrobatics. Lindy Hop has influenced the development of many other dance styles, like Jive, Boogie Woogie and West Coast Swing, just to mention a few. If you wish to learn a dance that will have you jumping with joy from the first triple-step, we are happy to recommend Lindy Hop! Once you know Lindy Hop, you will also be well equipped to learn many other swing dances.
 

Høst 2021/Autumn 2021

Vi kommer til å holde pardanskurs som normalt igjen denne høsten! Kursene holdes på SiT Gløshaugen, og første kursdag er mandag 30. august. Sjekk ut linkene til venstre for mer informasjon om kursene våre.

English: We are back to doing regular couples' dance classes again this autumn! Classes are held at SiT Gløshaugen, and the first class is scheduled for Monday 30th August. Please see the links on the left hand side of the page for more information about our courses.

 

Community Facebook Page

Bli gjerne med i vår Facebook-gruppe for oppdateringer angående kurs, sosialdanser og andre events!

English: Visit our Facebook page to take part in the social community and be up to date with our classes, social dances and other events!

 

Klasser

Lindy Hop-gruppen vil dette semesteret tilby to ulike kurs:
 

1. Nybegynnerkurs. Her lærer man et bredt repertoar av grunnsteg og man får masse trening i å sette dem sammen til gøyale og spennende rytmer som kan danses til nesten hvilken som helst musikk. Underveis lærer man også diverse turer som brukes til å gi dansingen variasjon og dybde. Når basisen sitter godt, beveger vi oss videre til “swing out”, et sett med morsomme og til dels utfordrende steg som betraktes som selve hjertet av Lindy Hop.

  • Tid: Mandager, 18:30-20:00
  • Sted: SiT Gløshaugen, Sal 1
  • Første time: mandag 30. august 2021

 

2. Lindy Deep Dive (Teknikkurs). Dette er et opplegg både for de som har danset en del fra før, og for de som er nye og ønsker litt mer fokus på teknikk. Deep Dive kan anses som en “Lindy 1.5”, der mange av de som deltar kommer til å rotere på å undervise diverse mer avanserte steg og turer (men dette er ikke et krav for å være med på kurset!). Samtidig setter vi fokus på å utvikle vår egen og hverandres dansestil gjennom aktivt samarbeid og tilbakemeldinger til hverandre. Her er det gode muligheter til å drive egenutvikling og å lære seg å sitt eget preg på dansingen i et trivelig og sosialt miljø!

  • Tid: Mandager 20:15-21:30
  • Sted: SiT Gløshaugen, Sal 1
  • Første time: Mandag 30. august 2021

 

Lindy Hop er sosialt

Vi legger stor vekt på det sosiale miljøet rundt dansen, og arranger sosiale tilkomster minst én gang i uka der vi danser, spiser kake og har det gøy.

 

Lindy Hop gir glede

I Lindy Hop kan man på alle nivåer finne den perfekte balansen mellom mestring og utfordringer. Allerede etter noen få timer med kurs man lært nok til å føle ekte danseglede som holder seg i mange år. Det finnes alltid noe nytt å lære og det blir ikke kjedelig.

 

Lindy Hop har fast struktur men gir i tillegg mye frihet

Det finnes en del faste strukturer i Lindy Hop som setter rammen for dansen, men samtidig er det mye plass for improvisasjon enten sammen med sin partner, eller solo. Særlig som erfaren danser finnes det masse muligheter å utvikle en egen dansestil. 

 

Lindy Hop er uformell og lekende

I Lindy Hop legges det stor vekt på danseglede. Dansen er veldig lekende og man kan gjerne finne på sine egne turer og variasjoner.

 

Lindy Hop er dans med stor musikalsk frihet

Lindy Hop danses mye til swingjazz-musikken som ble spilt i danseklubbene i Harlem, New York, på 1920- og 1930-tallet. Tempoet på musikken varierer fra svært rolig blues-swing (75 BPM) til svært rask swingmusikk (opp i mot 300BPM!). Dette gjør dansen til en dans som kan danses til så å si alle tempo, noe som gjør den meget anvendelig. 8-takt kan regnes som grunnrytmen, men det danses mye til 6-takt og andre rytmer også. I Lindy Hop fokuseres det mye på rytmisk variasjon i dansen, noe som kan gjøre det mer utfordrende, friere og artigere enn andre dansestiler som har en mer låst rytme. Se videoen lenger ned og legg merke til hvordan danserene bruker musikken!

 

Lindy Hop er en internasjonal dans

Lindy Hop danses i hele verden og mange dansere drar på internasjonale workshops. Det er ofte flere fra Trondheim som reiser sammen til workshops og Lindyfester i hele Europa. Der møter man nye venner og lærer fra de beste i verden. Her kan du f.eks. se en video fra februar 2018 av hvordan det ser ut i en jam-sirkel på en av festene til en av de største workshop'ene i Norge - Winter Jump!

 

Så, hvordan ser Lindy Hop ut?

Her kan du se et eksempel på hvordan denne lekne, morsomme dansen ser ut!