Nivåer / Levels

Vi tilbyr følgende nivåer innen sjangeren moderne:

 

Nybegynner

I denne klassen stiller vi ingen krav til forkunnskaper. Vi lærer grunnleggende moderne-teknikk og har fokus på danseglede. Det forventes motivasjon til å lære og stille seg villig til å prøve nye ting. 

Litt øvet

Det forventes at eleven har danset innenfor moderne-sjangeren i minst 1-2 år. Du bør ha en forståelse for moderne-sjangeren. Vi bygger videre på grunnleggende moderne-teknikk, så det forventes at dere kan blant annet stjernerull, slide, forståelse for hoppteknikk og erfaring med musikalitet. Fokuset vil være på å bli tryggere på deg selv som danser, samtidig være åpen og kreativ i sammenheng med uttrykk og improvisasjon alene og med andre. 

Øvet

For å danse moderne øvet forventes det at du har danset i ca. 5 år. Du bør ha en god del erfaring fra moderne-sjangeren og god kontroll på grunnleggende trinn. Det forventes at elevene tar lett opp koreografi og komfortable med improvisasjon og gulvarbeid. Samtidig bør du ha god forståelse for musikalitet og kroppsbeherskelse. Her vil fokus være på bevegelseskvalitet og uttrykk.


Avansert

Moderne avansert er en klasse som er tilpasset de med solid bakgrunn innenfor moderne-sjangeren. Det forventes at man mestrer ulike typer dynamikk, og har forståelse for kroppsbeherskelse, samt at man raskt plukker opp koreografi. Det forventes i tillegg mange år med teknisk trening. Timene vil i hovedsak bestå av teknikkøvelser og koreografi, med innslag av gulvøvelser, styrke og andre øvelser. På det avanserte partiet er målet at danserne skal utfordres både i teknikk, bevegelseskvalitet og uttrykk. Moderne avansert vil ha egen opptaksprøve under prøveuka. Hvis du ønsker å delta på moderne avansert må du være med på opptaksprøven denne uken. Opptaksprøven vil fungere som en vanlig time med undervisning. 

 

OBS: Nivåforklaringene er veiledende. Om du er usikker på hvilket nivå du burde gå på er det mulighet for å spørre instruktørene på den timen du deltar på under prøveukene.