West coast swing

West Coast Swing (ofte forkortet "West Coast" eller "WCS") er en pardans som i dag danses til musikkstiler som blues, R&B og pop. Dansen legger til rette for improvisasjon for både førere og følgere, noe som gjør at den passer utmerket til sosialdansing.

West coast swing

(for English version click here)

Oppdatert 18. januar 2018

Høstens nybegynnerkurs begynner tirsdag 23. januar kl 20:00, og vil finne sted i Kjellersalen Idressbygget Gløshaugen. Se facebook eventen her.

 

Videregående kurs vil begynne torsdag 25. januar kl 20:00 Kjellersalen på Idressbygget Gløshaugen, og vi ønsker de som har fullført nybegynnerkurset velkomne! :)

De første to ukene er gratis prøveuker! Om du ikke har anledning i uke 4, er du også hjertelig velkommen i uke 5.

 

Noen fakta om West Coast Swing:

  • Dansen stammer fra Lindy Hop, men har utviklet seg i takt med samtidsmusikken
  • Enkelt å komme i gang: 5 sentrale elementer danner grunnlaget
  • Du kan danse med ulike partnere
  • Gir rom for improvisasjon og kreativitet i dansen

Man trenger ikke å ha med seg partner for å delta på kurset, ettersom vi bytter partnere underveis.

Se denne videoen for en kort introduksjon om West Coast!

Sosialdans

Sosialdans står veldig sentralt i WCS, noe som gir utallige muligheter for fester, dansekvelder, nye venner og mye morro. Det arrangeres mange arrangement både lokalt og internasjonalt.

Konkurranser

WCS gir også muligheten til å delta på konkurranser, i en vennlig og rolig atmosfære, i tillegg til å vinne premier. Man trenger vanligvis ikke å ha en fast partner for å delta, ettersom sosialdans er en viktig del av WCS. Les mer om konkurranser i WCS på World Swing Dance Council.

NTNUI WCS miljø

I tillegg til de vanlige kursene, arrangerer vi helgekurs der vi oppsummerer det du allerede har lært og lærer bort nye og utfordrende elementer i WCS. Vi holder mer avanserte kurs, fester, dansekvelder, filmkvelder og mye mer. Du er selvfølgelig velkommen til å bli med! 

Lurer du fortsatt på hvorfor vi elsker den dansen?

Sjekk ut dette. NB! Champion dancers alert :)

Spørsmål? Gjerne kontakt oss på dans-wcs-spm@ntnui.no.