West Coast Swing

West Coast Swing (ofte forkortet "West Coast" eller "WCS") er en pardans som i dag danses til musikkstiler som blues, R&B og pop. Dansen legger til rette for improvisasjon for både førere og følgere, noe som gjør at den passer utmerket til sosialdansing.

West Coast Swing

Oppdatert 27. august 2023

For English version, click here.

Semesterstart høst 2023

Kursene våre starter igjen! Nybegynnerkurset starter helt fra grunnen av, så du trenger ikke ha noen som helst danseerfaring fra før av for å delta. Man trenger ikke å ha med seg partner for å delta på kurset.

Videregåendekurset passer for de som har tatt nybegynnerkurset vårt eller har tilsvarende erfaring. Se nivåbeskrivelsen for detaljer.

Nivå Tid Oppstart Sted
Nybegynner Mandager, 18:00-19:30 28. august Sit Gløshaugen, sal 1 (Kjellersalen)
Videregående Mandager, 19:30-21:00 28. august Sit Gløshaugen, sal 1 (Kjellersalen)

 

For å delta på timer trenger man NTNUI-medlemskap, dansekort og Sit-medlemskap for å få adgang til idrettsbygget hvor timene holdes.

 

Noen fakta om West Coast Swing:

  • Dansen stammer fra Lindy Hop, men har utviklet seg i takt med samtidsmusikken
  • Enkelt å komme i gang: 5 sentrale elementer danner grunnlaget
  • Du kan danse med ulike partnere
  • Gir rom for improvisasjon og kreativitet i dansen

Man trenger ikke å ha med seg partner for å delta på kurset, ettersom vi bytter partnere underveis.

Se denne videoen for en kort introduksjon om West Coast!

Sosialdans

Sosialdans står veldig sentralt i WCS, noe som gir utallige muligheter for fester, dansekvelder, nye venner og mye moro. Det arrangeres mange arrangement både lokalt og internasjonalt.

Konkurranser

WCS gir også muligheten til å delta på konkurranser, i en vennlig og rolig atmosfære, i tillegg til å vinne premier. Man trenger vanligvis ikke å ha en fast partner for å delta, ettersom sosialdans er en viktig del av WCS. Les mer om konkurranser i WCS på World Swing Dance Council.

NTNUI WCS-miljø

I tillegg til de vanlige kursene, arrangerer vi helgekurs der vi oppsummerer det du allerede har lært og lærer bort nye og utfordrende elementer i WCS. Vi holder mer avanserte kurs, fester, dansekvelder, filmkvelder og mye mer. Du er selvfølgelig velkommen til å bli med! 

Lurer du fortsatt på hvorfor vi elsker denne dansen?

Sjekk ut dette. NB! Champion dancers alert :)

Spørsmål? Kontakt oss gjerne på dans-wcs@ntnui.no.